Företagspresentation


Vårt företag grundades i september 1994 och har alltsedan starten bedrivit sin produktion i Järvsö i Hälsingland. Grundare och ägare till företaget är Ali och Nilgün Sahindal som också idag är verksamma i företaget.

Idén till kebabproduktion växte fram under den tid makarna Sahindal var verksamma inom restaurangbranschen. Den kebab som då fanns att tillgå levde då i vårt tycke inte upp till de kvalitetskrav man som konsument skall ställa på en livsmedelsprodukt.
Därför började vi i liten skala tillverka kebab till den egna restaurangen, denna kebab skilde sig helt från den som då fanns på den svenska marknaden. Den mest uppenbara skillnaden var kryddningen som först nu kom att likna den ursprungliga orientaliska kebaben.

Snart spreds ryktet inom restaurangbranschen om den "nya" kebaben och kundkretsen växte, företaget expanderade och flyttade snart därför in i mer ändamålsenliga produktionslokaler i Järvsö.

Kvalité har alltsedan starten varit ett honnörsord för oss i Järvsö Kebab, och den numera helt maskinella tillverkningen uppfyller alla de krav som ställs ifrån såväl Livsmedelsverket som EU (Sverige 494 EEG). Som exempel kan nämnas att den färdigagrillade kebaben direkt efter grillning nedfryses genom först snabbnedkylning och därafter frysning med kvävegas.

Därafter förpackas produkten i låda och förslutes med film maskinellt, datummärks ( 6 månader), och lagras sedan i lagerfrys.

Det färdiga förslag på portionslåda som vi nu tagit fram är på 350 g varav 250g färdiggrillad kebab samt 100 kebabsås. Denna låda är också framtagen med tanke på att kunna levarera produkten tillsammans med färdigkokt ris, 200g färdiggrillad kebab, 200g kokt ris samt 100g kebabsås. Dessa produkter är tillämpliga att serveran till ca 2 personer. Nästa produktprov som vi för närvurande jobbar med är portionsförpackning innehållande bröd och färdiggrillad kebab.

Eftersom vi levt i och med denna marknad under så lång tid och vet att konsumption av kebab ökar år efter år, detta vet vi inte minst genom vårt företags snabba utveckling. Vi är övertygade om att dessa konsumentförpackade produkter är något som idag saknas i matvarubutikernas frysdiskar.

Företaget står nu inför en ny spännande fas i sin utveckling, och har genom en riktad nyemission tagit in två nya deltagare i företaget. Järvsö Kebab har också förvärvat mer moderna och framförallt större produktionslokaler belägna i Bollnäs, Hälsingland. Här tillverkas inte bara den framgångsrika produkten kebabspett utan nya produkter har tagits fram, bland dessa har vi färdigstekt och styckfryst skavkebab, styckfryst skavkebab för stekning, kebabköttsbiff och kycklingkebab.

Kvalité har alltsedan starten varit vårt kännemärke och har fört oss fram till där vi är idag, framme vid den tidspunkt då nästa steg skall tas för Järvsö Kebab och vår breddade produktion. Absolut högsta kvalite är det som alltid ska förknippas med Järvsö Kebab.